Tianzi Mountains, China

36-jpg

Photo from boomsbeat.com

Rezervația Naturală a Munților Tianzi este situată în nordul zonei Wulingyuan, din provincia Hunan, China. Acești munți acoperă o suprafață de 67 km pătrați, oferind o vedere minunată a vârfurilor care se ridică asemenea unor piloni spre cer. Cel mai înalt vârf are o altitudine de 1262 de metri.

5-jpg

Photo from boomsbeat.com

Legenda spune ca numele vine de la  Xiang Dakun, liderul grupului Tujia, care a condus revolta fermierilor locali în 1353, reușind sa cucerească zona. Atunci s-a autoproclamat „Tianzi” care, în mitologia chinezească, înseamnă „Fiul cerului”, o metaforă a ideii de conducător.

2-jpg

 Photo from boomsbeat.com

Munții Tianzi reprezintă o formațiune geologică extrem de interesantă care arată cât de uimitoare este, într-adevăr, planeta noastră. Modul lor de formare este unul neobișnuit: acum 380 de milioane de ani, aici au existat roci sedimentare care au luat naștere sub apele unui ocean preistoric  și care mai apoi s-au transformat în stânci de gresie și cuarț, roci ce încă se mai pot distinge pe vârfurile munților.

7-jpg

 Photo from boomsbeat.com

Se consideră că acești munți i-au inspirat și pe producătorii filmului Avatar, asemănarea dintre munții plutitori de pe planeta Pandora și Tianzi fiind una izbitoare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s