Salar de Uyuni, Bolivia

20-jpg

Photo from boomsbeat.com

Salar de Uyuni sau „Deşertul de sare” este cea mai mare câmpie de sare din lume, având o suprafață de 10.000 de kilometri pătrați. Aceasta este situată în sud-vestul Boliviei, în podișul Altiplano, la o altitudine de 3656 de metri. Acum mai bine de 30 000 de ani aici exista un lac preistoric numit Minchin care a secat treptat, lăsând în urma sa o crustă groasă de sare.

11-jpg

Photo from boomsbeat.com

Cea mai interesantă caracteristică a acestei câmpii este, însă, faptul că întreaga sa suprafață este foarte plată și netedă, iar înălțimea variază cu mai puțin de un metru . Este chiar cea mai plată suprafață de pe Pământ, de aceea câmpia este folosită pentru calibrarea sateliților.

T89-698757

Photo from boomsbeat.com

Pe suprafața câmpiei se afla mai multe “insule”, care în vremurile preistorice reprezentau vârfurile unor vechi vulcani, iar acum sunt sunt acoperite de corali fosilizați și de depozite sedimentare. 

41-jpg

Photo from boomsbeat.com

În anotimpurile ploioase, întreaga suprafață a câmpiei se transformă într-un enorm lac sărat, cu o adâncime mică, pentru că apa nu are loc de drenaj. Astfel, peisajul creează un efect de oglindă care nu se mai sfârșește și în care se reflectă norii, cerul și soarele. De aceea, zona a devenit foarte populară în rândul fotografilor și a tuturor turiștilor, pentru potențialul sau artistic.

7-jpg

Photo from boomsbeat.com

32-jpg

Photo from boomsbeat.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s