Lion City, „Atlantida” Chinei

article-2561147-1B9266F200000578-616_964x679

Photo from Chinese National Geography

Orașul Shi Cheng, cunoscut și sub denumirea de „Lion City”, este o așezare antică fondată în urmă cu peste 1300 de ani, care, de peste 50 de ani, zace scufundată pe fundul lacului Qiandao din China. Oraşul antic Shi Cheng, a fost cândva centrul politic și economic al provinciei Zhejiang, din estul Chinei, până când, în 1959, guvernul chinez a decis construirea unei hidrocentrale electrice pe râul Xinan. Astfel, orașul, precum și întreaga vale, au fost inundate și scufundate complet sub apă, în locul lor „construindu-se” unul dintre cele mai frumoase lacuri artificiale din lume, lacul Qiandao .

Thousand-Island-Lake-Qiandao-Lake-in-China

Photo from lovethesepics.com

Lacul Qiandao mai este numit și „Lacul celor o mie de insule”, pentru că pe toată întinderea sa, se află 1000 de insulițe, acoperite de păduri tropicale. Fiecare insuliță de pământ este, de asemenea, creată artificial.

article-2561147-1B9266F700000578-134_964x637

Photo from Daily Mail

Așezarea Shi Cheng se află la o adâncime de 26 până la 40 de metri pe fundul lacului Qiandao şi este uimitor modul în care acesta s-a conservat de-a lungul celor mai bine 50 de ani cât a zăcut în ape. Primele încercări de explorare a orașului din adâncul lacului au avut loc în 2001, când autoritățile au căutat noi metode de atragere a turiștilor în zonă. Arheologii au fost uimiți să descopere că așezarea s-a păstrat intactă.

Lion-City

Photo from Daily Mail

Denumirea de „Lion City” a fost dată orașului cu multe secole în urmă, datorită poziționării sale între cei cinci munți Lion. Așezarea care zace acum pe fundul lacului artificial Qiandao a fost botezată „Atlantida” Chinei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s