Cinque Terre, Italy

Manarola_In_Cinque_Terre

Photo from theamazingbuzz.com

Cinque Terre sau „Cele Cinci Pământuri” este denumirea dată celor cinci sate pescărești așezate pe coasta Rivierei Italiene, desprinse parcă din poveștile secolelor trecute. Departe de piciorul civilizației, pe stâncile Mării Ligurice, au fost construite de-a lungul secolelor cinci așezări pitorești care s-au încăpățânat parcă să câștige lupta cu timpul: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso al Mare. Acestea fac parte acum din Parcul Național Cinque Terre, site protejat UNESCO de mai bine de 15 ani. Cele cinci tărâmuri fascinante sunt localizate între orașele Genova şi La Spezia.

Cinque_Terre_Riomaggiore_Italy-1024x682

Photo from theamazingbuzz.com

Pentru o perioadă foarte lungă de timp, acestea au stat ascunse de civilizație și de lumea modernă, ceea ce a contribuit la conservarea arhitecturală, dar și spirituală a locului: fațadele clădirilor sunt pastetele, ușor decolorate, încadrate într-o arhitectură veche, iar oamenii sunt liniștiți și neperturbați de cotidianul orașelor mari, singurele lor preocupări fiind: agricultura, pescuitul și turismul. Odată cu construirea primelor căi ferate, accesul în zonă a devenit mai ușor de realizat, iar locul a devenit imediat împânzit de turiști. Trenul este, însă, singurul mijloc de transport terestru permis în zonă și singurul mijloc de legătură dintre aceste ținuturi rustice și lumea modernă.

riomaggiore

Photo from paradiseintheworld.com

Enumerate de la est spre vest, fiecare dintre așezări are trăsătura lor proprie și personala. Primul dintre acestea este Riomaggiore, un frumos orășel muncitoresc, după care urmează pitorescul Manarola, urmat de către Corniglia, cocotat pe un deal, Vernazza, cel mai spectaculos dintre toate şi nu în ultimul rand, Monterosso al Mare, cel mai apropiat de mare.

Riomaggiore d

Riomaggiore Photo from kevinandamanda.com

cinque-terre-pirate_ocean_waterManarola Photo from theamazingbuzz.com

CORNIGLIA j

Corniglia Photo by John Hix

cinque_terre_vernazza-1024x685

Vernazza – Photo from theamazingbuzz.com

Monterosso al Mare

Monterosso al MarePhoto from kevinandamanda.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s