Marble Caves, Chile

article-2021181-0D407DC900000578-188_964x403

Photo from Daily Mail

Considerată a fi una dintre cele mai frumoase rețele de peșteri din lume, Marble Caves, cunoscută și sub numele de „Catedrala din Marmură”, este așezată pe Lacul General Carrera din Patagonia, Chile. Deși lacul este situat la granița dintre Argentina și Chile, peșterile sunt așezate aproape de jumătatea acestuia, pe partea ce aparține statului Chile.

Capilla-de-Marmol-The-Chapel

Photo by Jorge Leon Cabello

Această formațiune geologică a luat naștere ca un grup de caverne, tuneluri și piloni, create din monoliți de marmură și erodate de valuri în ultimii 6000 de ani, arătând ca niște sculpturi veritabile. Zidurile de marmură ale camerelor sunt colorate în tonuri de gri și albastru, în funcție de impuritățile și mineralele pe care le conțin și formează niște labirinturi uimitoare, cu pasaje îndeajuns de late pentru a permite accesul unor bărci de mici dimensiuni. Cavernele impresionează prin spectacolul pe care lumina îl creează atunci când întâlnește apele azurii ale leacului și pereții de marmură ai peșterii.

article-2021090-0D407D3300000578-628_470x707

Photo from Daily Mail

Foarte interesant este faptul că, de-a lungul anului, intensitatea luminii și profunzimea culorilor din interiorul peșterilor se schimbă. Primăvara devreme, când ghețarii încă nu încep să se topească și nivelul de apă este redus, culorile marmurei au un aspect natural, pe când vara, când nivelul lacului crește și lumina soarelui este mai puternică, pereții de marmură sunt parțial inundați și au o culoare albastră – turcoaz.

chile-marble-caves

Photo by Ron

Sculpturile peșterilor din marmură au o lungime de 300 de metri și sunt alcătuite din trei mari camere: The Chapel, cunoscută și sub denumirea de „La Capilla” sau Camera, The Cathedral, denumită și „El Catedral” sau Catedrala, și The Cave, denumită și „La Cueva” sau Peștera.

The-Chapel

The Chapel – Photo by Jorge Leon Cabello

The-Cathedral

The Cathedral– Photo by Jorge Leon Cabello

Marble-Cathedrals-La-Cueva-the-Cave-

The Cave– Photo by Feffef

Lacul General Carrera, cunoscut şi sub numele de “Lacul furtunilor”, a fost descoperit de geograful argentinian Carlos Moyano, în anul 1880 și este considerat a fi cel de-al doilea mare lac din America de Sud. Peisajul care înconjoară peșterile este și el extrem de surprinzător, fiind diferit de zona nordică din Chile: munți rotunjiți în urma eroziunii provocate de ghețari și lipsiți de orice urmă de vegetație.

Marble-Cave-National-Reserve-Lake-General-Carrera

Photo by Jorge Leon Cabello

Turiștii sau pasionații de fotografie pot explora aceste peșteri doar cu bărci mici și doar atunci când apele lacului sunt calme și scăzute. Din păcate, însă, această minune a naturii este în pericol de când guvernul din Chile a decis construirea a cinci baraje în zonă, ce va afecta inclusiv aceste peșteri.

article-2021090-0D407DA400000578-181_964x641

Photo from Daily Mail

Patagonia-Chile-looks-like-something-off-a-postcard-.-.-.-or-out-of-a-dream

Photo by Jorge Leon Cabello

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s