Aogashima Volcano, Japan

aogashima-0[6]

Photo from amusingplanet.com

Uriașul crater vulcanic de pe Insula tropicală Aogashima, din Marea Filipinelor, este un sat ce adăpostește aproximativ 200 de suflete. Așezată la 358 km distanță de Tokyo, această insulă mică face parte din Arhipelagul Izu, care aparține Japoniei și este cea mai sudică și cea mai izolată insulă din arhipelag.

aogashima-6-579x435

Photo from japancrush.com

Insula Aogashima a luat naștere ca urmare a erupțiilor vulcanice de dedesubt, din resturile unor vulcani submarini, care s-au ridicat deasupra nivelului mării, formând și modelând insula .Ca urmare a activității vulcanice scăzute, atât interiorul, cât și exteriorul craterului au fost acoperite, ba chiar și micul con vulcanic situat în mijlocul acestuia, numit Maruyana. Cal mai înalt punct al insulei este Otonbu, având o lungime de 423 de metri, situat în partea sudică.

Cu o lungime de aproximativ 3,5 kilometri și o lățime de 2,5 kilometri, insula este, în sine, un crater imens de vulcan, iar în interiorul acesteia se află un alt vulcan, mai mic și încă activ. Ultima erupție a avut loc în urmă cu peste 200 de ani (în 1785) și a ucis 140 de persoane, aproape jumătate din populația insulei în acel moment. Cu toate că există riscul producerii unui nou cutremur în orice moment, locuitorii acestui sat își duc traiul liniștiți aici și nu se gândesc sa-l părăsească.

aogashima-4[6]

Photo from amusingplanet.com

Deși pare un loc rupt de lume, cei care locuiesc pe insulă au acces la electricitate și chiar internet, au drumuri asfaltate, o scoală și chiar și un oficiu poștal. Locuințele sunt concentrate într-o mică parte a bazinului, în formă de căldare, numit „caldeiră”, unde se află magazinul și heliportul orașului. Principalele activități ale locuitorilor sunt pescuitul, agricultura și turismul.

aogashima-5-670x376

Photo from spoon-tamago.com

Accesul pe această insulă de face doar cu elicopterul sau cu feribotul. Insula nu are un port propriu-zis pentru a ancora bărcile, din cauza stâncilor abrupte și accidentale acoperite de straturi de sedimente vulcanice care o înconjoară. Înainte ca elicopterul să fi fost introdus, în 1993, transportul pasagerilor, a mâncării și a bunurilor necesare se făcea doar prin intermediul feribotului.

aogashima-5[6]

Photo from amusingplanet.com

Cei care pășesc pe această insulă, nu doar că se pot bucura de peisajul unui paradis tropical izolat, dar se și pot relaxa făcând băi în izvoarele de apă termală sau în sauna publică din preajma acestora. De asemenea, locul este ideal pentru iubitorii de diving sau pentru drumeții.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s