Melissani Cave, Greece

 

melissani-cave-kefalonia-island-greece-2

Photo from ILTWMT.com

Una dintre cele mai frumoase peșteri din Europa, Peștera Melissani oferă un adevărat spectacol de fenomene geologice: cavernele încrustate ale peșterii găzduiesc un lac subteran izvorât într-un mod miraculos, a cărui apă este extrem de limpede și curată; la suprafață, peștera este înconjurată de păduri. Apa lacului este un amestec de apă dulce și sărată, atât de clară, încât fundul lacului se vede chiar și în cele mai adânci zone și este luminată de razele soarelei ce pătrund prin locul în care tavanul peșterii s-a prăbușit, în urma cutremurelor repetate. Numele acesteia se traduce prin ”Peștera Violet”, dar spectacolul de lumini din interior creează mai mult impresia de turcoaz.

Untitled-82-740x555

 

Peștera Melissani, cunoscută și sub denumirea de Spili Melissani, se află pe coasta de est a Insulei Kefalonia din Grecia, la nord de orașul Sami. Peștera a fost descoperită în anul 1951 de Giannis Petrocheilos, dar a fost deschisă publicului abia în 1963, devenind principala atracție turistică a zonei. Are o lungime de 100 de metri, din care o treime este ocupată de lac. Peștera a fost botezată după numele nimfei Melissanthe care, conform mitologiei grecești, s-ar fi sinucis, aruncându-se în apele lacului atunci când Pan i-a respins iubirea.

Andrey-Grinyov2-740x576

Peștera este împărțită în două camere ce alcătuiesc forma literei B, legate printr-un coridor plin cu apă și o mică insulă în mijloc. Acestă insulă este de fapt, partea superioară a tavanului care s-a prăbușit în urma cutremurelor.  Prima cameră are o formă ovală și este puternic luminată de soare prin gaura din tavan, fiind și cea mai spectaculoasă. Cea de-a doua cameră este acoperită de un tavan arcuit pe care s-au format de-a lungul timpului numeroase stalactite și stalagmite.

melissani_cave_kefalonia_greek_island_12

Photo from mocochocodotcom

Peștera oferă un adevărat spectacol de lumini de-a lungul zilei, de la apus la răsărit, datorită razelor care se oglindesc în apele lacului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s