Silver Forest, Colorado

SONY DSC

 

Pădurea de Aspen din Colorado, SUA, supranumită și ”Silver Forest” reprezintă una dintre minunățiile naturii. Ce o face atât de deosebită?

Toamna, Pădurea de Aspen se transformă într-un adevărat spectacol cromatic. De la jumătatea lunii septembrie, până la jumătatea lunii octombrie, tonuri amestecate de rosu, verde, cărămiziu și alb se schimbă treptat sub razele soarelui.

aspen-forest-colorado_57996_990x742

Pădurea de Aspen este un adevărat simbol al Statului Colorado, acoperind mai bine de 21% din suprafața forestieră a acestuia. Aspenul este un copac cu trunchi zvelt, de o culoare verde – albicioasă, cu crengi de dimensiuni reduse ce permit soarelui să își verse din belșug lumina asupra vegetației bogate. De aici și multitudinea de culori și jocuri cromatice.

Fotografii-copaci-Aspen-Colorado-Joe-Morahan07

Chiar dacă Pădurile de Aspen populează zona Munților Stâncoși din Colorado, zonă renumită pentru pârtiile de schi și avalanșele puternice de zăpadă, ceea ce face ca acești copaci să pară într-adevăr miraculoși, este tocmai rezistența lor la aceste condiții meteo extreme. Trunchiurile albe ale copacilor greu încercați de avalanșe renasc din nou primăvară falnici și zvelți către lumina soarelui.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s